Online aanmelden

Oudervereniging

De Oudervereniging (OV), dit zijn in basis alle ouders van de kinderen van IKC De Bolster. Deze vereniging wordt gestuurd en gecoördineerd door de Ouderraad (OR). Dit is een enthousiaste groep  ouders die samen met de leerkrachten de eerste aanzet geven tot gezellige, aansprekende en leuke activiteiten rondom de verschillende thema’s.

 

De ouderraad bestaat uit de volgende ouders:

Frances de Boer                         Voorzitter                    

Marc Klein Douwel                    Penningmeester           

Nicolien Topcu                           Secretaris  

Renate Groote Schaarsberg    

Melanie Hagen

Claudi Koerhuis

Wendy Schrijver      

Arthur Schutte 

Hellen Veenhuis

Esther Westenenk

Heidy van Wilsum  

                                             

Wat doet de ouderraad?

Ieder jaar organiseert de OR, in samenwerking met het team, feesten zoals Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval en Pasen. We verzorgen het  schooluitje/ schoolreisje, regelen het bezoek aan Nemo voor groep 8, coördineren het bezoek aan Sallandfestival en verzorgen het afscheidscadeau voor groep 8. Verder versieren we de school bij de verschillende feesten, verzorgen we de raamschilderingen en regelen de schoolfotograaf. In samenwerking met het team wordt elke activiteit voorbereid zodat deze elke keer weer een groot succes wordt voor alle kinderen. 

 

Alle ouderhulp is welkom

De ouderraad probeert bij het organiseren van bovenstaande activiteiten zoveel mogelijk ouders te betrekken. En dankzij deze hulp hebben wij inmiddels menig activiteit op IKC De Bolster tot een groot en enthousiast feest voor de leerlingen weten te maken.

 

Aan het begin van het schooljaar ontvangt u een intekenlijst voor deelname aan ouderhulp op school. Deze kunt u weer inleveren bij de leerkracht van uw kind. U kunt de ouderhulplijst ook hier downloaden, invullen en mailen naar ov@kcdebolster.nl. Uiteraard zijn opa's en oma's ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Gedurende het schooljaar zullen wij met behulp van deze lijst (groot)ouders benaderen voor de verschillende activiteiten. 

 

Bijdrage.

De ouders van de kinderen op onze school zijn automatisch lid van de oudervereniging. Jaarlijks wordt van elk kind een vrijwillige ouderbijdrage gevraagd. Het geld wordt gebruikt voor activiteiten zoals de sinterklaasviering, de kerstviering, carnaval en het schooluitje/ schoolreisje.

 

In principe wordt de bijdrage via een automatische incasso geïnd. Het bespaart uzelf, de leerkrachten en de penningmeester veel werk. Aan het begin van het schooljaar krijgen nieuwe gezinnen een machtiging hiervoor. Voor degenen die al een machtiging afgegeven hebben, blijft deze doorlopen en wordt het bedrag bij wijziging van het aantal schoolgaande kinderen automatisch aangepast. 

Voor degenen die toch de voorkeur geven aan zelf overmaken, zijn de tarieven per kind iets hoger. Wij verzoeken u in dat geval de bijdrage voor 1 oktober 2016 over te maken op IBAN-rekeningnummer: NL41INGB0000029546

 

Tarieven:

Via automatische incasso:         € 17,50 euro per leerling

Bij zelf overmaken:                     € 18,50 euro per leerling

Leerlingen die instromen voor 1 januari 2017 betalen het gehele bedrag.

Leerlingen die instromen na 1 januari 2017 zijn geen bijdrage verschuldigd.

 

Naast deze bijdrage proberen wij ook extra geld te genereren door middel van onze oud papieractie, kledinginzameling of andere spontane acties. Door deze acties kunnen wij de bijdrage op IKC De Bolster zo laag houden. En toch zeer geregeld de kinderen verrassen met wat lekkers of een leuke activiteit. Wilt u daarom ook uw buren, opa’s en oma’s vragen of ook zij deel willen nemen aan deze acties?

 

Onze tegoeden zullen te allen tijde tegoed komen aan de kinderen. Wanneer onze financiën het toelaten zullen wij een door de penningmeester goed gekeurd bedrag schenken aan de directie, deze heeft dan de verantwoordelijkheid dat het besteed zal worden rechtstreeks aan de kinderen. Bv. te besteden aan het schoolplein of speelgoed.

 

Wilt u meer informatie
Als u meer informatie wilt over de OV of heeft u interesse om lid te worden van de Ouderraad, neemt u dan gerust contact op met onze voorzitter Frances de Boer of via de mail : ov@kcdebolster.nl Een presentatie over de oudervereniging  2016-2017 vind u hier.

Heeft u zelf nog suggesties, op- of aanmerkingen of leuke ideeën dan horen wij het graag!

 

De verslagen van de vergaderingen kunt u hieronder vinden.

 

7 maart 2017 - kort verslag

6 februari 2017 - kort verslag

6 december 2016 - kort verslag

7 november 2016 - kort verslag

5 september 2016 - kort verslag

11 juli 2016 - kort verslag

13 juni 2016 - kort verslag

9 mei 2016 - kort verslag

4 april 2016 - kort verslag